Contact Form

 

Phil Collins



Ο Philip Charles David Collins, (γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου το 1951), είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ντράμερ και έγινε πιό γνωστός ως ντράμερ και τραγουδιστής των Genesis που ήταν ένα αγγλικό προοδευτικό ροκ συγκρότημα. Αργότερα έδρασε ως σόλο καλλιτέχνης.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Phil Collins ξεκίνησε ως ντράμερ, και κορυφώθηκε πολύ γρήγορα με το συγκρότημα Genesis. Εκεί ο Phil αποτελούσε τα φωνητικά του συγκροτήματος. Όταν ο αρχηγός του συγκροτήματος  Peter Gabriel,αποχώρησε από το τραγούδι, τη θέση του πήρε ο Phil απογειώνοντας το συγκρότημα. Η πρώτη τους επιτυχία ήρθε με το τραγούδι follow you, follow me.

O Phil Collins είναι ένας από τους τρεις καλλιτέχνες ( Paul McCartney, Michael Jackson), οι οποίοι έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο ως solo καλλιτέχνες  αλλά και ως βασικά μέλη μιας μπάντας. Το 2008, ο Phil Collins βρέθηκε στη θέση 22 του πιο επιτυχημένου καλλιτέχνη σχετικά με το "Billboard Hot 100 Top All-Time Καλλιτεχνών ».

Το 1981 ο Phil Collins ξεκίνησε μια σόλο καριέρα και ήταν έτοιμο το πρώτο του άλμπουμ  με το όνομα "Face Value", το οποίο κατατάσσεται στην κορυφή των Βρετανικών hit και πολύ γρήγορα γίνεται χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η αρχή μιας μακράν επιτυχημένης σόλο καριέρας.

Το 1982 το δεύτερο άλμπουμ του"Hello, I Must Be Going!" κατατάσσεται ως το δεύτερο καλύτερο άλμπουμ στην Αγγλία και μένει 160 εβδομάδες στα βρετανικά charts.

Το 1985, ο Phil κερδίζει το πρώτο του βραβείο Grammy. Την επόμενη χρονιά κέρδισε πολλά βραβεία κάποια από αυτά: καλύτερος καλλιτέχνης , καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης και το άλμπουμ της χρονιάς. Το 1988, ο Phil Collins παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Buster". Επίσης, ερμηνεύει το soundtrack της ταινίας.

Το 1989 έρχεται το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο ΄΄..But Seriously΄΄ στο οποίο περιλαμβάνεται η μεγάλη του επιτυχία "Another Day in Paradise".

Το 1996 είναι η χρονιά του χωρισμού του από τους Genesis. Μετά από 25 χρόνια συνεργασίας, ο Phil εγκατέλειψε το συγκρότημα! Συνέχισε, με σόλο καριέρα.. (Το άλμπουμ "Dance into the Light" είχε καταστροφικές πωλήσεις, αλλά η περιοδεία του αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία). Τον Ιούνιο του 2004, πριν από την έναρξη μιας νέας σειράς συναυλιών, ανακοίνωσε ότι θα είναι η τελευταία του περιοδεία, γιατί θα ήθελε να αφιερώσει τον εαυτό του στα παιδιά του και θεώρησε ότι ήρθε η ώρα γι 'αυτόν να "γυρίσει στο σπίτι ".

 Αλλά  δεν σταματά ποτέ το πάθος του για τη μουσική, μιας και το 2007 ο Phil Collins εντάχθηκε ξανά στους Genesis για μια παγκόσμια περιοδεία.

Τον Οκτώβριο του 2009 ξεκίνησε να γράφει στο στούντιο το νέο του άλμπουμ, στο οποίο ο ίδιος θα παίζει ντραμς σε όλα τα τραγούδια. Πρόκειται για το πρώτο σόλο άλμπουμ του Phil Collins, το οποίο αποτελούνταν αποκλειστικά από κομμάτια γραμμένα από άλλους ανθρώπους.

Το Going Back, κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, και έκανε την είσοδο του ,στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου στον αριθμό 4. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, ο Phil έπαιξε σε έξι συναυλίες αφιερωμένες εξ΄ολοκλήρου στο νέο άλμπουμ του, Going Back.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

1981     Face Value

1982     Hello, I Must Be Going!

1985     No Jacket Required

1989    But Seriously

1993     Both Sides

1996     Dance into the Light

2002     Testify

2010     Going Back

ΠΗΓΕΣ: http://en.wikipedia.org/

Total comment

Author

John Tsipas

0   comments

Post a Comment

Cancel Reply